“Вірус починає використовувати інфікованих, медики очікують на появу жахливого суперштаму”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною, викликаючи жахливі симптоми і ускладнення, а медики попереджають про надзвичайну заразність нового варіанту вірусу, який становить загрозу навіть для тих, хто вже раніше нездужав через попередні штами коронавірусу.

Науковці зазначають, що вірус продовжує свою умовну еволюцію, що може вилитися або у спад пандемії, або у появу нового жахливого суперштаму, який здатен перевершити всіх свої попередників.

Як інформує “Obozrevatel”, доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв заявив, що коронавірус починає пристосовуватися до людини.

“Вірусу не вигідно, щоб його господар, джерело харчування, загинув. Тому, звичайно, полегшуватиметься клінічна картина. Ми бачимо це навіть за Омікроном”, – пояснив учений. -“Така еволюція вірусів. Людина пристосовується до вірусу, її імунна система пристосовується, але й сама вірус теж пристосовується. Тому навіть якщо з’явиться якийсь новий штам, можливо, він буде більш заразним, але навряд чи буде важчим”.

Відповідаючи на запитання, коли світ зможе заявити, що коронавірус перетворився на подобу грипу, Крамарєв сказав: “Прогнозувати складно. Але, швидше за все, це буде до літа або після літа”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.