Шмигаля можуть відправити у відставку: названо імена ймовірних кандидатів на посаду прем’єра

В Офісі президента України нібито обговорюють намір замінити на посаді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Там уже розглядають дві кандидатури, які могли би очолити український уряд.

Шмигаля можуть відправити у відставку: названо імена ймовірних кандидатів на посаду прем'єра

Про це повідомляє видання “Телеграф” із посиланням на власні джерела. За словами співрозмовника, бесіди про заміну Шмигаля тривають давно.

Серед можливих кандидатів джерело журналістів назвало заступника голови ОП з економічних питань Ростислава Шурму та чинного міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Глава ОП Андрій Єрмак, як зазначив співрозмовник, нібито лобіює кандидатуру Шурми, а його заступник Кирило Тимошенко – Кубракова.

Ростислав Шурма був призначений заступником очільника ОП указом українського президента Володимира Зеленського 23 листопада 2021 року. Він відповідає за економічний блок роботи Офісу.

Політик народився у Львові, закінчив Національний університет “Києво-Могилянська академія” за спеціальністю економіка та підприємництво, а також Київський економічний університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю економічна теорія. Протягом 2012-2019 років обіймав посаду генерального директора заводу “Запоріжсталь”.

Олександр Кубраков очолив Міністерство інфраструктури 20 травня 2021 року. З листопада 2019 року був головою “Укравтодору”. Також працював керівником ТОВ “Місто для людей Київ”, радником мера Києва Віталія Кличка у сфері ІТ, виконавчим директором “Асоціації “Інформаційні технології України”.

Народився в місті Першотравенськ Дніпропетровської області. Вищу освіту здобув у Київському економічному університеті за спеціальністю “маркетолог”. Закінчив короткострокову програму у Harvard Kennedy School.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.