У Бердянську директора школи затримали на хабарі: йому загрожує до 10 років в’язниці

У Бердянську затримали директора однієї зі шкіл під час отримання хабаря. Відомо, що гроші керівник закладу вимагав з батька свого учня.

Джерело: поліція Запорізької області
Директор вимагав гроші у батьків учня
У поліції повідомили, що директора спіймали на гарячому, саме коли він отримав 20 тисяч гривень.

Працівникам поліції стало відомо про те, що очільник школи вимагає гроші від батька одного з учнів. Отримати “винагороду” директор хотів за вирішення питання, що входить до кола його компетенції як керівника школи. Що це за питання – невідомо.

Правоохоронці не називають номер школи. Однак місцеве видання pro.berdiansk.biz повідомляє, що йдеться про директора школи №2 Юрія Клименченка. На цій посаді він працював менше року.

У поліції розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за статтею № 368 “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної винагороди службовою особою”.

Під час досудового розслідування інформація підтвердилась. 2 лютого директора школи затримали під час отримання 20 тисяч гривень від батька учня. У пресслужбі зазначили, що це була частина суми, але, яка була загальна, не уточнили.

Директора можуть посадити на 10 років
Максимальне покарання, яке загрожує директору – ув’язнення на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.