Захворюваність зростає: до червоної зони скоро перейдуть ще шість областей

Рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. Незабаром у червоній зоні, крім Івано-Франківської та Рівненської областей, можуть опинитися ще шість областей України.

Карантин в Україні - ще 6 областей можуть потрапити до червоної зони - фото 1

Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, незабаром до червоної зони можуть потрапити Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська та Сумська області, в яких спостерігається загрозлива ситуація із захворюваністю. Проте, Кузін зауважив, що наразі до лікарень госпіталізується менше пацієнтів, ніж під час попередньої хвилі коронавірусу.

За прогнозами головного санлікаря, пікові показники в Україні очікуються в середині лютого і, в результаті, “Омікрон” витіснить штам “Дельта”. Оскільки, як зазначив Кузін, для цього потрібно до 8 тижнів поширення штаму.

Зараз за офіційними даними на стаціонарному лікуванні перебувають 2,5 тис. дітей із підтвердженим ковидом або підозрою на нього, зайнято до 55% ліжок у дитячих лікарнях. З початку року кількість госпіталізованих дітей зросла втричі.

За минулу добу в Україні зафіксовано 35 014 нових випадків COVID-19. З них 4 190 дітей та 940 медпрацівників. Найбільше хворих у Львівській (2 953 випадки), Одеській (2 725), Харківській (2121) областях та місті Київ (2499).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.