У податковій службі розповіли, які ФОП можуть працювати без касових апаратів

Із січня цього року набули чинності законодавчі вимоги, які зобов’язують підприємців користуватися РРО (касовими апаратами). Онак не всі ФОП зобов’язані встановлювати у себе касові апарати. В деяких випадках можна обійтися без них.

Зокрема, якщо з підприємцем розраховуються лише безготівково, і якщо оплата надходить не на його платіжну картку, а на розрахунковий рахунок у банку, йому можна використовувати РРО.

Про це розповіли у Державній податковій службі. Зокрема, ДПС підготувала ролик, в якому йдеться про підприємця, що торгує в інтернеті.

“Я змінив спосіб оплати з реквізитів платіжної картки на реквізити поточного рахунку, відкритого в банку та продовжив цього року роботу без касового апарату та без порушень законодавства”, – ділиться підприємець.

Крім того, уряд раніше назвав, хто з ФОП може не користуватися РРО. Йдеться про підприємців першої групи, а також про другу-четверту групи, які працюють у селі та задовольняють певним вимогам. Зокрема, вони не повинні торгувати підакцизними товарами, а також їхній річний обсяг розрахункових операцій не має перевищувати 1,09 млн гривень. Крім того, є низка інших обмежень щодо діяльності таких ФОП.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.