Що робити, якщо отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19: алгоритм дій від МОЗ

У МОЗ нагадали, що робити у випадку, якщо отримали позитивний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Поради актуальні навіть для тих людей, які хворіють у безсимптомній формі.


Передусім, необхідно самоізолюватися. Тобто намагатися залишатися вдома та обмежити свої контакти з людьми.

Доречно повідомити й тих людей, з якими ви напередодні контактували. До прикладу, близьких друзів, рідних чи колег по роботі. Це потрібно, щоб унеможливити подальшу передачу вірусу.

Як контактувати з лікарем
Варто повідомити про результат тесту свого лікаря та дослухатися до його інструкцій.

Якщо йдете на прийом, то обов’язково:

використовуйте засоби індивідуального захисту,
уникайте великих скупчень людей,
тримайте дистанцію,
узгодьте із лікарем час прийому, щоб не чекати в черзі та не поширювати COVID-19.
Будьте чесними
Чесно розповідайте лікарю про свій стан. Не вигадуйте додаткових симптомів та станів, адже за цими показниками ухвалює рішення про способи лікування. Так само, як і не приховуйте інформацію. Якщо не маєте жодних симптомів, – так і скажіть. Бувають випадки, коли хвороба протікає безсимптомно або в легкій формі.

Коли варто викликати швидку
Нині в Україні з коронавірусом госпіталізують лише тих пацієнтів, у яких хвороба проходить у формі легкої або середньої тяжкості. Рішення про госпіталізацію приймає лікар на основі проведеного обстеження.

Телефонувати на 103 варто лише при невідкладних симптомах та станах, до прикладу під час задишки, болю у грудній клітці чи втраті свідомості.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.