У ДБР назвали статті, за якими висунуто підозру 20-річному стрільцю з Дніпра

Солдату строкової служби Артемію Рябчуку, який вчинив стрілянину в Дніпрі в четвер вранці, 27 січня, оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Внаслідок НП загинули п’ятеро людей, також п’ятеро отримали вогнепальні поранення.

У ДБР назвали статті, за якими висунуто підозру 20-річному стрільцю з Дніпра

Про це стало відомо під час брифінгу, який провели радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян та представниця Національної поліції України Мар’яна Рева. Захід транслювався на офіційному YouTube-каналі ДБР.

Наразі слідчі перевіряють інформацію про бійку і цькування військовослужбовця, яка раніше з’явилася в ЗМІ. Також вони відкрили кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до служби, що призвело до тяжких наслідків.

Крім того, слідство вивчить, як було організовано несення служби у всіх частинах Нацгвардії.

Нині проводиться допит стрілка, його мотиви будуть з’ясовані. Але слідство перевіряє кілька версій мотивів, зокрема й нестатутні взаємини. Рябчуку вже повідомили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу: ст. 115 (Умисне вбивство), 408 (Дезертирство) та 410 (Розкрадання зброї та боєприпасів).

Щодо затримання підозрюваного, то він сам підійшов до жінки і попросив повідомити поліцію. У цей же момент повз нього проходив чоловік, який впізнав стрільця і ​​повідомив на лінію “102”.

Відео, яке було оприлюднене як допит, поки не варто розглядати як доказ, всі оприлюднені матеріали будуть долучені до матеріалів справи та їм буде надано правову оцінку.

Прокуратура, ймовірно, вимагатиме для Рябчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.