“Антитіла безсилі перед вірусом і його страшним симптомом, заява вчених викликала шок”: медики про штам “Омікрон”

Медики зробили шокуюче відкриття, яке дає можливість відверто говорити про справжню небезпеку штаму “Омікрон”, що з великою швидкістю поширюється Україною.

З’ясувалося, що вірус навчився обходити антитіла, які вже виробилися у людини від попередньої хвороби та внаслідок проведення інших заходів. Науковцями було проведено структурний аналіз шипоподібного білка штаму “Омікрон” прямо на молекулярному рівні. Вчені зробили висновки, які дозволяють по-новому оцінити перспективу розвитку пандемії, а також назвали загрози, з котрими зіткнеться людство по всьому світі. Також у значної кількості інфікованих проявляється найстрашніший для легенів симптом, непомітний стрибок с-реактивного білку, що може вказувати на цитокіновий шторм.

Як інформує “Obozrevatel”, результати дослідження медичного факультету Університету Британської Колумбії (Канада) було опубліковано у журналі Science. Отримані дані дають можливість розробити ефективніші методи лікування цього варіанта.

“За допомогою аналізу механізмів, через які вірус проникає в клітини людини, ми зможемо розробити ефективніші способи лікування, які порушують цей процес і нейтралізують вірус”, – сказав провідний автор дослідження доктор Шрірам Субраманіам.

З’ясувалося, що Омікрон здатний обходити антитіла, однак у людей, у яких антитіла сформувалися після хвороби, він робить це краще, ніж у вакцинованих.

Вчені провели структурний аналіз білка Омікрону.

Також досліджували, як штам проникає в клітини людини. Він чіпляється за клітинний рецептор ACE2.

Крім того, в ньому міститься безпрецедентна кількість мутацій – 37, а це в три-п’ять разів більше, ніж в інших випадках.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.