Хлопці пограбували та зґвалтували жінку– у одного з них ВІЛ: суд виніс вирок

Суд виніс вирок двом жителям Білої Церкви Київської області, які вчинили розбійний напад на жінку та зґвалтували її. Злочинцям було лише 18 та 19 років, а їхній жертві– за 40. Те, що жінка вижила після ножових поранень, медики назвали дивом, але з’ясувалося, що один з ґвалтівників був хворий на ВІЛ-інфекцію– і він про неї знав.

згвалтування Біла Церква

Докладніше про резонансний злочин читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Підстерегли жертву на вулиці
Злочин стався у лютому 2020 року. 42-річна Ольга (ім’я змінено) пізно ввечері вийшла з дому. У цей час на вулиці сиділо двоє хлопців, які пішли за нею. Як з’ясував OBOZREVATEL, це були Марк Удовенко та Ігор Ісаков.

“Друзі побачили жінку, що йде на самоті, і вирішили пограбувати її. Простежили за нею, а потім на вулиці Молодіжній– біля гаражів– напали. Удовенко кілька разів ударив ножем, душив, а потім зґвалтував. Ісаков– змусив жінку задовольнити його, але без проникнення, а потім забрав телефон і годинник. Після цього злочинці кинули жінку і втекли”,– розповів наш співрозмовник у поліції.

Напад стався біля гаражного кооперативу

Дуже швидко правоохоронці вийшли на слід підозрюваних. На місці злочину знайшли сліди боротьби та розкидані речі, а під час обшуку вдома у Ісакова– украдений телефон, захований у вентиляційному отворі.

Ігор Ісаков та Марк Удовенко після затримання

Алкоголь “зірвав дах”?
Що могло штовхнути двох хлопців на такі тяжкі злочини, важко уявити, проте експертиза показала, що вони були в стані алкогольного сп’яніння.

Жоден з них не мав судимостей, правда, Удовенко попадався з наркотиками. Але в той час він був неповнолітнім, та й доза канабісу була маленькою- тому відбувся переляком.

Марк Удовенко попадався з наркотиками

Через два роки Марка підозрювали у пограбуванні супермаркету”Фуршет” на вулиці Митрофанова у Білій Церкві. У вересні 2019 року вночі злочинці розбили скляні двері і проникли всередину– забрали сигарети, ящики з пожертвуваннями і втекли.

“Судячи з усього, справу зам’яли”,– говорить джерело. А вже через рік ошалілий від безкарності хлопець пішов на серйозні злочини.

“Дико і те, що ґвалтівник знав про свою хворобу: він стоїть на обліку з ВІЛ-інфекцією(третя стадія). Таким чином він піддав ризику зараження жінку”,– поділився наш співрозмовник.

Марк Удовенко робить селфі в ізоляторі.

Найкращі роки проведуть у в’язниці
Суд над обвинуваченими у тяжких злочинах через етичні моменти та для нерозголошення імені постраждалої був закритим. Поблажливості злочинці не дочекалися: Білоцерківський міськрайонний суд Київської області визнав Марка Удовенка винним у згвалтуванні, розбійному нападі та в тому, що свідомо піддав жінку небезпеці зараження вірусом імунодефіциту людини(ч. 1 ст. 130, ч. 1 ст.152, ч. 2 ст.187 КК України). Тепер він дев’ять років проведе у в’язниці.

Його спільника Ігоря Ісакова суд визнав винним у сексуальному насильстві та розбійному нападі (ч. 1 ст. 153, ч. 2 ст. 187 КК України)– за це йому доведеться провести за ґратами сім років.

Як розповіли в Київській обласній прокуратурі, крім того, буде конфісковано половину майна злочинців і вони мають виплатити потерпілій понад 450 тис. грн матеріального та морального збитків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.