“Замість того, щоб підвищити – переводять на пів ставки”: у МОЗ прокоментували ситуацію із зарплатами медиків

Попри те, що в Україні анонсували підняття зарплат медичним працівникам, керівники деяких комунальних установ почали переводити своїх працівників на пів ставки, пояснюючи це нібито відсутністю коштів. Так замість обіцяної збільшеної зарплатні, багато медиків отримають меншу.

У МОЗ відреагували на такі випадки і порадили у разі винекнення таких ситуацій звертатися на гарячу лінію. Вона має запрацювати уже найближчим часом.

Про це очільник МОЗ Віктор Ляшко.
“Від наступного тижня ми анонсуємо запуск гарячої лінії щодо виплати заробітної плати медичних працівників. Кожен випадок буде розглядатися. Якщо в лікаря первинної ланки понад 70% підписаних декларацій від нормативної, він отримує 20 тисяч. Якщо в них по 300-400 декларацій замість 1800, не можна їм платити таку ж зарплату… “, – сказав Ляшко.

Міністр охорони здоров’я висловив упевненість, що комунальні установи здатні наразі виплачувати своїм медпрацівникам зарплату у 13-20 тис. грн.
“У них фінансів, щоб платити зарплату у 13-20 тис. грн, вистачає”, – вказав Ляшко.

Нагадаємо, від 1 січня встановлений рівень мінімальної заробітної плати у державних та комунальних медичних закладах на рівні 20 тис грн для лікарів та 13,5 тис грн для середнього медичного персоналу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.