Провів більше доби у воді: чоловік з інвалідністю став заручником моря після цунамі

Цунамі віднесло в океан тесляра з Тонги. Чоловік з інвалідністю провів у морі понад 27 годин до приголомшливого порятунку.

Місцевий, якому 57 років, не встиг евакуюватись до наближення цунамі. Його будинок моментально залило водою, а його разом із племінницею винесло в море.

Історія виживання у воді після цунамі
Лісау Фолау – мешканець острова Атата здебільшого працював удома, бо не може ходити. Якраз у день цунамі він був у будинку. Про наближення негоди попередив старший брат чоловіка, проте запізно.

Увечері будинок накрила хвиля заввишки щонайменше 6 метрів. Тесляр із племінницею трималися за дерево, поки його брат шукав підмогу серед людей.

Коли хвиля наблизилася і вкрила нас, ми з моєю племінницею Елісивою не втрималися, і нас винесло в море,
– поділився Фолау.

Мовчав на клич сина
Чоловік і його племінниця, потрапивши у воду, не змогли знайти одне одного через темряву. Згодом Фолау почув, як його кликав власний син із берега.

За словами чоловіка, він вирішив мовчати, щоб син не поліз у воду та сам не загинув під час порятунку. “Жоден син не може покинути свого батька. Розумів, що він може загинути, а так, загину лише я”, – поділився чоловік.

Фолау продовжував плавати в океані та шукати щось, за що можна вхопитись. Згодом йому вдалось знайти шматок деревини, за який він і тримався.

Не дочекався порятунку від когось
Уранці, приблизно о 7:00, тесляр побачив катер поліцейських, який був неподалік. Він почав махати одягом, щоб його помітили, але безрезультатно. Катер поїхав далі.

Після проваленого порятунку чоловік вирішив самостійно попрямувати до острова Палоа. Уже увечері він доплив до нього, здолавши майже 8 кілометрів. Там він зустрів місцевого з машиною, який довіз його додому.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.