Проїзд у Києві може стати безкоштовним, що відомо: “А ті, хто з передмістя платитимуть більше?”

Громадський транспорт у Києві можуть зробити безплатним, проте не для всіх – у мерії вже створили робочу групу з цього питання, яке планують винести на засідання Київської міськради.

Зазначається, що безплатний проїздом у громадському транспорті буде виключно для мешканців столиці. Про це йшлося на брифінгу ініціаторів ідеї – однієї із фракцій Київради.

Чиновники вважають, що це допоможе покращити стан повітря, розвантажити трафік і залучити до міста тисячі людей, які можуть залишитися там працювати.

Подібна практика вже давно існує в Європі – наприклад, у Таллінні, столиці Естонії, громадський транспорт безплатний для мешканців з місцевою пропискою з 2013 року.

Та й для України ця ідея не нова – проєкт із безплатного проїзду успішно запущений у Кривому Розі. На його реалізацію виділили 116 мільйонів гривень із міського бюджету.

При цьому у Києві наприкінці минулого року активно обговорювалося питання щодо підвищення вартості проїзду у комунальному транспорті до 20 гривень, що обурило місцевих жителів.

Поки питання з безплатним проїздом перебуває на стадії розробки, українці коментують у Мережі, чи це можливо взагалі:

“Не віриться, але все можливе”; “якби це було втілено в життя, тоді, звичайно, був би в захваті. Проте комерціалізована дійсність вважає інакше”; “Ідея непогана, але навряд чи це станеться)”; “І запровадити київську прописку. Кияни вважати лише тих, що народилися в Місті”; “І бомжари буду їздити, чисто погрітися, і смердіти на весь автобус”; “А ті хто з передмістя платитимуть у 10 разів більше?”; “та куди ще більше людей до Києва? тут і так мурашник уже…”; “Ну це не чесно для людей, які тут орендують, і працюють, платять податки, а з пропискою будуть безкоштовно кататися, клас. Якщо робити, то для всіх без винятку”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.