Кабмін дозволив добровольцям тероборони використовувати мисливську зброю: з’явилися подробиці

Кабінет міністрів України дозволив членам добровольчих формувань територіальних громад використання особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань тероборони. Порядок її застосування визначено постановою №1448.

Добровольцям тероборони дозволили застосування мисливської зброї

Документ було схвалено 29 грудня 2021 року й опубліковано на Урядовому порталі. Постанова набрала чинності 1 січня 2022 року.

Так, згідно з нормами документа, особисті рушниці з набоями зможуть застосовувати всі члени добровольчих формувань під час виконання завдань тероборони. Водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік зброї й набоїв здійснюватимуться відповідно до вимог законодавства.

Також у постанові вказано, що добровольці зможуть переносити та перевозити рушниці у зарядженому стані та без спеціального чохла, однак лише під час виконання завдань та у разі наявності при собі дозволу на зброю і посвідчення добровольця тероборони.

Зазначається, що мисливська зброя може бути застосована: для захисту від нападу на цивільних осіб, об’єктів; знищення військової техніки та засобів осіб, причетних до збройної агресії; припинення дій осіб, що становлять загрозу для добровольців тероборони.

Також постановою визначено летальне застосування рушниць у випадку самооборони та відсічі збройній агресії проти України.

Нагадаємо: раніше у Міністерстві оборони повідомили, що добровольчі формування територіальних громад сформують з громадян України, які проходили військову службу у ЗСУ або інших формуваннях, а також правоохоронних органах. Однак до лав добровольців братимуть не лише тих, хто служив у війську.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.