По всій Україні масово “мінують” школи: дехто переходить на “дистанційку”

В Україні триває хвиля псевдомінувань. Під удар уже потрапили торгові центри, аеропорти та станції метро. Крім того, невідомі масово мінують школи по всій Україні.

Школи в Україні масово мінують – вони переходять на дистанційне навчання - фото 1

Як повідомляє “УНН” із посиланням на поліцію Дніпропетровської області, замінували школи у Кривому Розі.

Через це було вирішено призупинити навчальний процес у школах. Співробітники шкіл евакуювали дітей та попросили їхніх батьків забрати учнів додому. У 16 навчальних закладах проводяться перевірки.

У Києві у вівторок, 18 січня, “замінували” 46 шкіл. Ще 16 закладів зазнали загроз 17 січня. Вибухонебезпечні пристрої не виявили.

Навчальний процес постраждав у Черкасах та Миколаєві. Через хвилю “мінувань” школам порадили перейти на дистанційний формат роботи.

У Миколаєві таке рішення ухвалили школи №3, 20, 46 та муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки. Їх “мінували” вже чотири рази.

У Черкасах дистанційний формат запроваджують у всіх школах. Як розповіли в Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради у Facebook, школи зазнають атак псевдомінерів з 12 січня. Про поновлення очного навчання повідомлять додатково.

У СБУ заявили про “російський слід” повідомлень про мінування. Як розповіли представники відомства ВВС News Україна, це поширений інструмент в умовах гібридної агресії, яку Росія веде проти України.

Усі повідомлення про мінування перевіряють. Як правило, вони не підтверджуються.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.