“Не треба зразу бігти у військкомат”: у 2022 році штрафів за невчасне оформлення не буде

Тема військового обліку жінок в Україні викликала неабияке обговорення у соціальних мережах. Одні жінки обурюються такому нововведенню, а інші уже звернулись до територіальних центрів комплектування. Проте, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, зазначила, що жінкам не треба терміново звертатися до територіальних центрів комплектування, аби стати на військовий облік. І поки що триває робота над удосконаленням цієї процедури.

“Просто зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Протягом 2022 року триватиме перехідний період. Зараз іде робота над спрощенням порядку ставання на облік, вивчаємо питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить”, – заявила Маляр.

Заступниця міністра також запевнила, що упродовж 2022 року штрафів за невчасне оформлення на військовий облік не буде, наразі це питання також вивчають на предмет можливих змін.
Ганна Маляр поінформувала, що триває робота над питанням спрощення всіх процедур взяття на облік і чоловіків, і жінок, у тому числі й цифровізація тих процесів, які технічно можливо перевести в онлайн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.