У ВООЗ дали прогноз, коли COVID-19 перейде у розряд локальних інфекцій

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) припустили, що пандемія коронавірусної хвороби може перейти із фази пандемії у фазу ендемії. Це означає постійне існування захворювання на певній території.

У ВООЗ дали прогноз, коли COVID-19 перейде у розряд локальних інфекцій

Найчастіше ендемічна фаза є завершальною фазою пандемії. Про це сказала членкиня Виконавчої ради Європейського регіонального бюро ВООЗ Ніно Бердзулі, повідомляє imedinews. При цьому експертка уточнила, що точно спрогнозувати, коли саме відбудеться такий процес переходу, вкрай складно.

У ВООЗ вважають, що це залежить від швидкості вакцинування населення проти коронавірусу. Що більше людей отримають щеплення, то швидше пандемія стане ендемією, зазначила Бердзулі.

“Нам потрібно виявити солідарність із вакцинами”, – сказала вона.

Вона уточнила, що для переходу рівень вакцинації у країнах має бути щонайменше 80-85%. На сьогодні, за словами представниці ВООЗ, є навіть держави, де щеплення проти COVID-19 зробив лише 1% населення. Але є й ті, де активно роблять бустерні дози.

“Ми маємо баланс, який потрібно захищати”, – сказала Бердзулі.

Зазначимо, станом на 12 січня щонайменше дві дози вакцини від коронавірусу отримали 50,5% населення світу. При цьому понад 10% уже прищепилися третьою дозою.

Нагадаємо: наприкінці листопада 2021 року ВООЗ кількісно оцінила ефект вакцинації від коронавірусу для порятунку життів. За її оцінками, щеплення врятували від смерті щонайменше пів мільйона людей лише у Європі.

Європейське бюро організації в Копенгагені оприлюднило дані, згідно з якими з початку кампанії з імунізації проти COVID-19 було врятовано 470 тисяч життів. Це у віковій групі старших за 60 років та приблизно у 30 європейських країнах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.