Застава один мільярд гривень: названо точний час суду над Порошенком

У понеділок, 17 січня, п’ятий президент України має з’явитися до Печерського районного суду Києва для обрання йому запобіжного заходу у справі про державну зраду. Суд призначено на 11 ранку. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив український журналіст Андрій Павловський, опублікувавши фотографію повістки.

Суд Порошенка - призначена дата та час, суд обере запобіжний захід - фото 1

Відомо, що йдеться про кримінальне провадження, в якому вiн підозрюється в участі у злочинній схемі постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “ЛДНР”. Слідство вимагає для п’ятого президента України арешту або застави в 1 млрд гривень.

Зазначимо, що Петро Порошенко повернеться до України у понеділок, 17 січня, о 9-й ранку рейсовим літаком з Варшави і у нього буде дві години, щоб дістатися Печерського районного суду.

Як зазначає “Українська правда”, радник з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян розповіла, що якщо Порошенко не з’явиться до суду, то йому можуть обрати більш суворий запобіжний захід.

Нагадаємо, що п’ятий президент України зараз перебуває у відрядженні в Європі, він заявив, що повернеться до Києва 17 січня і зустрінеться з генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.