В Україні зупинено постачання палива на АЗС

В Україні вчора, 13 січня 2022 року, роздрібні оператори призупинили постачання бензину, дизельного палива та автогазу на свої АЗС. Причина – збій у базі даних Державної податкової служби, поінформував директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн.

В Україні зупинено постачання палива на АЗС - today.ua

За його словами, зранку 13 січня перестали реєструватися акцизні накладні через проблеми з базою даних Державної податкової служби. Тому бензовози та газовози не могли виїхати зі сховищ та привезти пальне на автозаправні станції – пересування без накладних заборонено.

Експерт попередив, що АЗС можуть відчувати нестачу палива і порадив власникам автомобілів заправитися, якщо вони мають якісь плани на найближчі вихідні.

Коли відновиться постачання палива на українські АЗС – не повідомляється. Податкова служба поки ніяк не прокоментувала ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, цього тижня Кабмін України ухвалив розпорядження “Про заходи з моніторингу та аналізу цін та стану товарних ринків”. До переліку увійшли 30 позицій, серед яких бензин А-95, дизельне паливо та автогаз.

Державна служба статистики щодня моніторитиме споживчі ціни на товари за переліком та надаватиме Міністерству економіки відповідну інформацію до 16-00 звітного дня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.