Міг зробити кар’єру в IT, але вирішив захищати Україну: подробиці про загиблого 23-річного десантника

ЗСУ знову зазнали втрат на Донбасі – біля села Крута Балка Ясинуватського району Донецької області підірвалися двоє бійців 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Один із загиблих – Ілля Супрун із Дніпра. Хлопцю було лише 23 роки, він міг досягти високих кар’єрних успіхів, але вирішив, що піде захищати Україну від окупантів.

На Донбасі загинув молодий боєць із Дніпра Ілля Супрун

Докладніше про нього читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Бійці підірвалися під час виконання завдання
Трагедія сталася в понеділок, 10 січня. Під час відновлення мінно-вибухових загорож бійці підірвалися на невідомому пристрої. Травми були несумісні з життям.

Один із загиблих – Ілля Супрун. Хрещена 23-річного хлопця Ганна Кириченко написала про нього у соцмережі: “Талановитий, гарний юнак, мій Герой, наш Герой. Герой України”.

Жінка хрестила Іллю, коли ще навчалася в 11-му класі. “Я пам’ятаю, як він народився, я хрестила його, як він ріс… Його виховували мама та бабуся. Він був дуже талановитим хлопчиком, ми просто не могли натішитися ним”, – говорила Ганна OBOZREVATEL.

Мама Іллі викладає в ліцеї інформаційних технологій у Дніпрі, там навчався й Ілля. Це один із престижних закладів освіти в місті.

Іллі Супруну було всього 23 роки

Відкривалися всі дороги, але вирішив стати військовим
За словами Ганни, Ілля дуже добре навчався та захоплювався програмуванням.

“У нього був дуже високий потенціал. Випускники цього ліцею працюють у міжнародних IT-компаніях, в економічній сфері, займаються політикою. В Іллі відкривалося велике майбутнє. Але він ще був патріотом України. Закінчення ліцею збіглося з початком війни на сході, і він вирішив, що захищатиме Батьківщину”, – розповідає хрещена.

Тож хлопець вступив до Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові. Закінчивши її в 2020 році, Ілля уклав контракт і вирушив на фронт, у район Авдіївки під Донецьком.

Ілля з рідними під час випуску з військового училища

“У школі він займався спортом. Ми ще називали його гутаперчевий хлопчик через його гнучкість. Він займався спортивною гімнастикою та легкою атлетикою. Був дуже витривалим і фізично підготовленим. Це дуже допомогло йому під час служби на Донбасі. Хоча, як він сам зізнавався, служба давалася нелегко”, – згадує тітка.

Ілля з рідними

Ще під час навчання в ліцеї хлопець зробив для шкільного аерокосмічного музею спеціальні полички, де зберігаються експозиції, присвячені героям. Тепер там на одній із поличок стоятиме портрет і самого Іллі Супруна.

Поховають загиблого бійця у п’ятницю, 14 січня, у Дніпрі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.