Кузін дав прогноз, коли буде нова хвиля COVID-19 в Україні, та назвав найгірший сценарій

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін спрогнозував, що нова хвиля коронавірусу накриє Україну вже наприкінці січня. Нині у нашій країні поки що не спостерігається погіршення епідситуації.

Кузін дав прогноз, коли буде нова хвиля COVID-19 в Україні, та назвав найгірший сценарій

Очікується, що під час нового спалаху в Україні домінуватиме новий штам COVID-19 Омікрон. Про це Кузін розповів в інтерв’ю українській службі британської телерадіокомпанії ВВС.

“За нашими прогнозами, черговий сплеск очікується наприкінці січня. У цей час буде більше Омікрону. Пік припаде на лютий із поступовим спаданням аж до квітня”, – сказав головний санлікар.

Він додав, що тривалість та розмах нової хвилі залежатиме від ефективності протиепідеміологічних заходів та кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

Кузін також зазначив, що показники смертності залежатимуть від низки факторів, серед яких і вакцинація. Водночас до кінця 2022 року Уряд має намір вакцинувати щонайменше 70% дорослого населення.

“Ми не очікуємо, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021 рік, за кількістю нових випадків або кількістю смертей”, – зазначив головний санлікар.

Він також додав, що за найгіршим прогнозом у 2022 році може бути 100 тисяч смертей від коронавірусу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.