Київські учні вийшли з канікул на навчання: які обмеження діють у школах

У Києві 10 січня учні повертаються на навчання після зимових канікул. Проте у школах будуть дотримуватися карантинних вимог жовтої зони.

Джерело: Департамент освіти та науки Києва
Школярі два тижні відпочивали й тепер повертаються до шкіл. Навчання проходитиме в очній формі, але з дотриманням певних правил безпеки.

Які обмеження діють у школах Києва
Навчати дітей будуть тільки педагоги, які вакцинувалися від коронавірусу.
У приміщеннях навчальних закладів дотримуватиметься санітарний режим. Зокрема, на перервах учні повинні носити маски.
До шкіл та садочків не допускаються батьки та інші люди, які не мають відношення до навчального процесу.
Також у жовтій зоні заборонено відвідувати школи учнями, якщо на самоізоляції через контакт з людиною з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та працівників.

Коронавірус у Києві! За минулу добу, 9 січня, зареєстрували 398 нових випадків коронавірусу. Це на 39 випадків менше, ніж попереднього дня. Додамо, що загалом у столиці підтверджено 338 632 випадки COVID-19.

До слова, зимові канікули в більшості школярів розпочались за графіком МОН, з 25 грудня. Закінчитись мають теж планово – 10 січня учні виходять на очне навчання.

Однак є школи, де відпочинок стартував 30 чи навіть 31 грудня. При цьому повернутися до навчання діти мають того ж дня, як і всі – 10 січня. Тож, зимові канікули деяким дітям скоротили. Найкоротші триватимуть лише 9 днів (замість 16 рекомендованих МОН).

Зазначимо, що в Ізмаїлі Одеської області учні з 10 січня виходять з зимових канікул на дистанційку. Онлайн-навчання для всіх шкіл міста запровадили через високу захворюваність дітей.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.