У Казахстані силовикам дозволили стріляти на ураження по людях

У Казахстані 5-ий день тривають масові протести. Влада країни вирішила дозволити силовикам на випередження стріляти по мітингувальниках.

Джерело: Tengrinews.kz
Відповідний указ дав особисто президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Крім того, політик назвав мітингувальників вбивцями та злочинцями.

Токаєв почав говорити про іноземців
Після початку протестів у Казахстані Токаєв звинувачував у цьому уряд. Однак як тільки у Кремлі заявили про “організацію з-за кордону”, казахський президент заявив, що силовикам нібито доводиться боротися “з місцевими та іноземними бандитами”.

Я дав наказ відкривати вогонь на ураження без попередження. Нам довелося мати справу з озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищити. І це буде зроблено найближчим часом,
– заявив Токаєв.

Крім того, Токаєв звинуватив у протестах правозахисників та активістів, а події в Алмати, за словами президента – “підпільні теракти”.

Введення військ в Казахстан: головне
У Казахстані з 3 січня тривають масові протести. Через 2 дні ситуація загострилася, тому президент країни Касим-Жомарт Токаєв вирішив звернутися до Організації Договору колективної безпеки (Вірменія, Білорусь, Киргизстан, Таджикистан, Росія та Казахстан) з проханням ввести війська.
Того ж вечора Радбез ОДКБ ухвалив рішення відправити своїх військових “миротворців” у Казахстан.
7 січня таке рішення ухвалили й в Таджикистані та Киргизстані.
Росія ж ввела війська ще уранці 6 січня, однак лише ввечері підтвердила це.
За даними ОДКБ, у Казахстані перебуває 2 500 “миротворців”.
Більше про введення військ Росії в Казахстану нашому сюжеті: дивіться відео

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.