В Україні пенсії в 2022-му отримають не всі: правила кардинально змінили

В Україні з січня 2022-го посилили вимоги для отримання пенсії у 60 років. Щоб отримати виплату вчасно, потрібно мати не 28, а 29 років стажу.

Як рахують пенсії в Україні

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. На 12 місяців також збільшаться вимоги для отримання виплати у 63 та 65 років. В результаті:

щоб отримати пенсію у 60 років – 29 років стажу;

щоб отримати пенсію у 63 роки – 19 років стажу;

щоб отримати пенсію у 65 років – 15 років стажу.

Зазначимо, вимоги щодо стажу зростатимуть щорічно до того моменту, поки для пенсії у 60 років не потрібно буде мати 35 років стажу, для пенсії у 63 роки – 25 років стажу. Незмінно залишиться лише межа для тих, хто хоче вийти на пенсію у 65 років. Їм потрібно мати 15 років стажу.

Такі нововведення мають сприяти виходу ринку праці з тіні. В Україні мільйони працездатних офіційно не безробітні, при цьому не декларують доходи. Крім того, близько 40% працюючих показують податковій мінімальну зарплату.

Вихід ринку праці з тіні може наповнити як державний бюджет, так і бюджет Пенсійного фонду. А це ресурс підвищення зарплат бюджетникам, медицину, оборону. Крім того, підвищення доходів Пенсійного фонду може сприяти зростанню розміру виплат.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.