Ізраїль офіційно схвалив COVID-вакцинацію четвертою дозою: з’явилися подробиці

Уряд Ізраїлю вирішив схвалити четверту дозу вакцини від COVID-19. Спочатку щеплення препаратом від Pfizer/Biontech вводитимуться людям з ослабленою імунною системою.

Ізраїль офіційно схвалив COVID-вакцинацію четвертою дозою: з'явилися подробиці

Генеральний директор Міністерства охорони здоров’я Нахман Еш заявив, що так Ізраїль готується до боротьби зі штамом Омікрон, який стрімко розповсюджується по всьому світу. Про це повідомляє The Associated Press.

Рішення про введення загальної вакцинації четвертою дозою в країні ухвалять після того, як вивчать дані щеплених людей з ослабленим імунітетом. Цього тижня Ізраїль уже розпочав випробування четвертої дози у медичному центрі Шиба, де її отримали близько 150 медичних працівників.

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров’я, близько двох третин населення Ізраїлю, що налічує майже 9,5 млн людей, отримали принаймні одну дозу вакцини, а близько 4,2 млн ізраїльтян отримали всі три дози.

“Ізраїль очолить запровадження четвертої дози ізраїльському народу”, – сказав прем’єр-міністр Нафталі Беннетт. “Стратегія Ізраїлю щодо подолання Омікрону зрозуміла: чим сильніша хвиля, тим більше захисту нам потрібно, щоб її подолати”.

За даними порталу Worldometers, за весь час пандемії в Ізраїлі на коронавірус захворіли 1 млн 380 тис. людей. З них подолали недугу 1 млн 349 тис. ізраїльтян. Водночас 8243 особи померли від ускладнень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.