Допитували і кидали в карцер: у полоненого українського військового розвинулася психічна нестабільність

Майже три роки перебуває у полоні у російських окупантів український військовослужбовець Ігор Мирончук. Після перенесених знущань у Макіївській виправній колонії №32 в окупованій Донецькій області у чоловіка розвинулася психічна нестабільність.

Адміністрація колонії замість надання медичної допомоги кинула Ігоря на місяць у карцер, повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.

“Стан здоров’я Ігоря вкрай тяжкий: він виснажений, схуд, після контузії психічний стан нестабільний, у стресових ситуаціях у нього трапляються нервові зриви”, – розповіла Денисова.

Ігор Мирончук пішов захищати Батьківщину у березні 2014 року. Проходив військову службу за контрактом на посаді головного сержанта у 128-й окремій гірській штурмовій бригаді. Брав участь у боях за Луганський аеропорт та Дебальцеве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пережив клінічну смерть: російські окупанти катували струмом українського бранця

Під час бойових дій отримав два поранення та контузію. Нагороджений орденом “За мужність третього ступеня”, медалями “20 років сумлінної служби” та “Захисник вітчизни”.

У полон на тимчасово окупованій території на Донеччині потрапив 9 лютого 2019 року. Його засудили до 12 років позбавлення волі за нібито “шпигунство та участь у терористичній організації” з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Людмила Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України та координатора ОБСЄ втрутитися у ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв’язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо – про жорстокі тортури, які пережив Станіслав на території секретної в’язниці “Ізоляція” у Донецьку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.