“Стан був критичний”: лікарі вивели 17-річного хлопця із стану мозкової коми (ФОТО)

У Львові 17-річний хлопець через ускладнення після коронавірусу потрапив до реанімації та впав у мозкову кому.

Про це повідомляє ТСН, пише myukraine.

Як повідомляє мама юнака Олена Бондар, до лікарні її син потрапив до районної лікарні з вітрянкою. Однак після відповідного лікування його стан не покращився. Згодом хлопця госпіталізували до лікарні Львова, і його тиск був критично низьким: 60 на 20, а сатурація знизилася до 70%. Медики відразу зробили йому тест на антиген – так з’ясувалося, що крім вітрянки підліток безсимптомно переніс ще й COVID-19, і саме він дав таке серйозне ускладнення.

Однак неприємні новини на цьому не закінчились, через кілька днів перебування в реанімації медики діагностували мозкову кому.

“Мозкова кома тривала близько 3-4 діб, а потім ще залишалося порушення свідомості до тижня часу. У пацієнта розвинулася поліорганна недостатність: ниркова, дихальна серцева”, – зазначив завідувач відділення анестезіології та реанімації Західноукраїнського дитячого медичного центру Роман Собко.

Через це медики підключили хлопця до спеціального апарату, який очищає кров.

Як зазначає лікарка-педіатр Віта Волощук, у юнака розвинувся “мультисистемний запальний синдром”, який виникає через 4-6 тижнів після перенесеної коронавірусної інфекції. Також медик зазначила, що лише на Львівщині було зафіксовано близько 20 випадків такого синдрому у дітей. Мама хлопця п. Олена згадує, що син пробув у комі 3 доби, і згасав на її очах.

“Це реакція організму на перенесення інфекції. Мозкова кома тривала близько 3-4 діб, а потім ще залишалося порушення свідомості до тижня часу”, – додає медик Роман Собко.

Лікування юнака вартувало медичному закладу 500 тисяч гривень. Завдяки старанням і професіоналізму медиків хлопець одужав.

“4 дні у комі, ще 4 дні «на апараті», який очищує кров, та два тижні у реанімації. Стан здоров’я юного пацієнта покращувався поступово. Тож лише через місяць, після лікування у педіатричному відділенні Центру, підлітка відпустили додому”, – зазначають у медичному закладі.

Сьогодні Віктор повернувся до нормального життя, пише пісні, співає під гітару, мріє. До лікарні хлопець повернувся задля контрольного огляду. А також, щоб подякувати своїм рятівникам. Мама хлопця власноруч спекла торт для медиків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.