Дитина сама не дихала: скандал зі смертю немовляти. Одержав продовження, лікарю вручили підозру. Відео

У Києві з новою силою розгорнувся скандал довкола приватного пологового будинку, медика якого підозрюють у смерті новонародженої дівчинки. Судмедекспертиза встановила, що лікар невчасно призначив кесарів розтин і немовля задихнулося.

Дитина сама не дихала: скандал зі смертю немовляти у Києві одержав продовження, лікарю вручили підозру. Відео

Медику вже повідомили про підозру, хоча він її відкидає. Жінка ж, яка втратила дитинку, говорить про знущання над нею і малям у закладі, йдеться в сюжеті ТСН (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Що трапилося
Йдеться про приватний пологовий у Пущі-Водиці, медика якої підозрюють у смерті Віри Косогової – дівчинки, яка не прожила, а проіснувала на світі менше двох місяців. Її мама Лідія спостерігалася у цій клініці упродовж всієї вагітності. За два тижні до пологів вона відчула біль унизу живота, у неї почалася кровотеча. Жінка одразу поїхала до пологового, проте лікарі повернули її додому, згодом кровотеча минулася.

Відомо, що за ведення вагітності й пологи в цьому закладі Ліда з чоловіком заплатили більш ніж 100 тисяч гривень. Також зазначається, мовляв, випадок Віри вважається нетяжким злочином і лікарю за нього загрожує до 3 років позбавлення волі. Нині він продовжує працювати.

Уже в день пологів Лідію під’єднали до датчика кардіотокографії плоду (КТГ) – моніторингу, що стежить за серцебиттям дитини.

“Живіт просто розривався від болю. Попросила епідуральну аналгезію, мені від’єднали датчики КТГ і протягом 40 хвилин не було даних про серцебиття. Коли під’єднали назад – серця вже не було чути. Дитинка народилася в комі, з мертвим мозком”, – розповіла журналістам жінка, додавши, що лікарі це спочатку приховували.

За її словами, дівчинка сама не дихала, температуру їй теж тримали штучно. Й увесь цей час “дитині кололи адреналін, щоб підтримувати життєдіяльність”. Жінка навіть зняла на камеру шприц із ним, запевняючи, що медики просто не хотіли фіксувати факт смерті.

У Києві акушера-гінеколога підозрюють у смерті новонародженої дівчинки. Ілюстрація

Також вона поскаржилася на ставлення медика й директора клініки до неї й чоловіка.

“Вони так і не сказали, що була асфіксія. Розповідали, що це карма, божа воля. Головний лікар заявив, що це моя матка задушила дитину. Сказали, мовляв, я нагрішила дуже сильно, ще молода і можу народити здорову дитину”, – пригадала Лідія.

Зазначається, що смерть маленької Віри констатували вже у паліативному відділенні іншого закладу в Києві, куди їх перевели. Немовля проіснувало лише 55 днів.

Лікар продовжує працювати
Кримінальне провадження розпочали за статтею “неналежне виконання службових обов’язків” лікарями. Судмедексперти встановили, що Лідії потрібен був терміновий кесарів розтин, який зробили пізніше, ніж на годину.

У межах слідства підозру вручили акушеру-гінекологу, який робив кесарів і того дня був черговим.

Директор пологового будинку від спілкування з журналістами відмовився. А підозрюваний у коментарі телефоном зазначив, що винним у смерті дитинки себе не вважає.

Відомо, що за ведення вагітності й пологи в цьому закладі Ліда з чоловіком заплатили більш ніж 100 тисяч гривень. Також зазначається, нібито випадок Віри “вважається нетяжким злочином” і лікарю за нього загрожує до 3 років позбавлення волі. Нині він продовжує працювати.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.