В Україні хочуть змінити правила отримання автомобілів

Автомобільний ринок України заполонили лізингові компанії-шахраї, які збирають з клієнтів аванси, але в підсумку не надають у користування автомобілі або сільгосптехніку.

Псевдолізингові компанії домовляються з клієнтом про початковий платіж, який інколи може доходити до 50% від вартості техніки, але після підписання договору виявляється, що гроші були сплачені за надання консультації, це адміністративні внески, комісії та ін. В результаті людина залишається і без грошей, і без техніки.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що навіть у суді дуже складно довести факт обману, так як клієнт підписує договір добровільно. При цьому, навіть якщо людина попередньо ознайомилася з документом, шахраї нерідко просто підміняють його перед внесенням грошей. А розірвати договір найчастіше не можна, оскільки в такому випадку про відшкодування збитків можна забути.

Як розповіла директор Асоціації лізингодавців України Марина Масич, таких недобросовісних компаній стає все більше, а управу на них знайти складно.

Цитата:
“Українці перестають довіряти лізинговим компаніям. Потрібно створити окрему профільну організацію, яка буде виявляти шахраїв і боротися з фірмами, які насправді не надають лізингові послуги”, — зазначила Масич.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.