Зафіксовано першу смерть від “Омікрону”: вірус поширюється з “феноменальною швидкістю”

Міністр охорони здоров’я Великобританії Саджід Джавід заявив про “феноменальну” швидкість поширення нового штаму коронавірусу “омікрон”.

Про це повідомляє Sky News.

Поки вчені не мають достатньої інформації про штам. Вже зараз відомо, що таку швидкість поширення вчені ще не фіксували. За словами Джавіда, кожні два-три дні кількість заражень подвоюється.

Крім того, міністра охорони здоров’я Великобританії наголосив, що для захисту від “омікрону” недостатньо двох доз вакцини. За його інформацією, чудовий захист забезпечують три дози.

Через це у Великій Британії вирішили розширити програму “бустерної” вакцинації. По всій країні відкриють нові центри вакцинації, які працюватимуть 12 годин на день без вихідних. Деякі центри працюватимуть цілодобово.

Наразі у Великій Британії з “омікроном” госпіталізували 10 людей. Поки що невідомо, який у них ступінь тяжкості захворювання.

Вчені з’ясовують, чи “омікрон” є менш серйозним штамом. Проте лікарі вже готуються до напливу госпіталізацій через його високу заразність.

Тим часом прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що зафіксували першу смерть пацієнта від нового штаму. Про це він заявив у ході візиту до клініки на заході Лондона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.