Пластикові пакети – лише за гроші: торгова мережа АТБ показала вартість упаковки

З 10 грудня у магазинах пластикові пакети реалізуються покупцям лише за гроші. Таким чином, набув чинності закон “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”, підписаний президентом 1 червня.

Зокрема, в мережі АТБ показали, як тепер організовано реалізацію пакетів, і скільки доведеться за них заплатити покупцям.

“Пластикові пакети для первинного пакування та пакети, у тому числі біорозкладні, пропоновані покупцям на касах магазинів “АТБ”, реалізовуватимуться платно з урахуванням відповідної постанови Кабінету міністрів”, – розповів генеральний директор корпорації “АТБ” Борис Марков.

Поруч із пакетами продавці розмістили цінники, щоби не вводити в оману покупців, і щоб усім було видно, що упаковка тепер платна.

Найдешевший – пакетик без ручок. Він коштує 9 копійок. А якщо пакет із ручками, то за нього доведеться віддати вже 12 копійок.

Крім того, у компанії нагадали, що мережа АТБ перейнялася екологічними проблемами ще до виходу відповідного закону. Так, іще з березня там стали реалізовувати еко-сумки багаторазового використання, а також біорозкладні еко-пакети, які виготовляють із кукурудзяного крохмалю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.