Вчені НАН дали прогноз, як розвиватиметься ситуація з COVID-19 в Україні до кінця року

Вчені Національної академії наук спрогнозували, як розвиватиметься ситуація з коронавірусом в Україні до кінця року. Очікується, що кількість нових випадків піде на спад.

Вчені НАН дали прогноз, як розвиватиметься ситуація з COVID-19 в Україні до кінця року

Згідно з прогнозними розрахунками, середня кількість нових випадків протягом тижня 8-14 грудня 2021 року за компартментною моделлю обчислення (SEIR_U) дорівнюватиме 9410, а відповідно до статистичної (Prophet) – 8626; та 7677 (SEIR_U), 7279 (Prophet) – протягом тижня 15-21 грудня 2021 року. Про це свідчить прогноз НАН.

Прогноз кількості нових випадків COVID-19 за моделлю з урахуванням впливу аномальних дат

Прогнозна кількість нових випадків за результатами обчислень за Prophet та SEIR-U

Експерти також констатували, що за останній тиждень середня кількість нових COVID-випадків в Україні зменшилася до 10 318 за день, а середня кількість летальних випадків – 430 смертей.

Зазначається, що цілком можливо, що стрімкий спад обумовлений саме жорсткими карантинними обмеженнями, коли люди з порівняно легким перебігом захворювання не роблять тест і просто залишаються вдома на самоізоляції, а тому не потрапляють у статистику.

Вчені також попередили, що новий штам Омікрон, що більш мутував, уже підтверджений у 915-ти зразках у світі, з яких 212 – у країнах ЄС. Враховуючи темпи його поширення в Південній Африці, він становить потенційну небезпеку і може істотно вплинути на епідемічну динаміку і в Україні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що на території нашої держави не будуть вводити локдаун або суворіші карантинні обмеження на новорічні свята. Водночас закликав українців відзначати Новий рік та Різдво у невеликих компаніях.

Також він наголосив, що у МОЗ не пов’язують нові спалахи COVID-19 з новорічними святами. За словами Ляшка, взимку традиційно відбувається збільшення захворювань на ГРВ та грип.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.