Ілон Маск розповів коли мозкові імпланти Neuralink випробують на людях

Ще на початку 2021 року Ілон Маск розповідав, що компанія Neuralink планує розпочати випробування імплантів на людях у 2021 році. Цього не сталося і тепер глава компанії вважає, що зможе отримати потрібні дозволи до наступного року

Ілон Маск вважає, що вживлення імплантату Neuralink в мозок добровольця зможе допомогти людині з травмою спинного мозку відновити чутливість та рухливість кінцівок. До цього компанія демонструвала можливості власної технології на тваринах: свинях та мавпі.

Тестування на тваринах
Демонстрація технології на свинях дала змогу передбачити рухи тварини за сигналами мозку до того, як вона їх зробить. Експеримент з мавпою видався більш разючим Люди просніться. Тварина змогла керувати курсором комп’ютера в найпростішій грі лише за допомогою сигналів мозку.

Тоді Маск запевняв, що усі тварини, які брали участь в експерименті почуваються добре, як після вживлення імплантів, так і після їх видалення.

Варто наголосити, що саме реабілітація людей, які пережили травми та втратили здатність рухати кінцівками, а також людей із захворюваннями й травмами мозку початково й спрямована діяльність Neuralink. Водночас мозкові імплантати не є чимось новим у галузі й компанія Маска не стала піонером.

Конкуренти Neuralink
Нещодавно, наприклад, американський стартап Synchron отримав дозвіл влади на експерименти з шістьма добровольцями, яким буде вживлено імплантати, необхідні для управління протезами за допомогою нервових імпульсів. До цього у випробуваннях вже брали участь чотири пацієнти в Австралії.

Важливою різницею, якою не варто нехтувати, є те, що імпланти компанії Synchron не потребують операції на черепній коробці або головному мозку, оскільки мікрочіп вводиться через судину на шиї пацієнта. Імпланти ж компанії Neuralink вживляються в мозок за допомогою спеціального робота.

Спочатку пандемія, тотальний контроль, тепер уже імпланти в мозок людям! Все йде до того, а ви так не вважаєте?

Через вакцинацію хочуть людьми керувати, потім вставляти  імпланти! Люди просніться!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.