Стало відомо, кого залишать без пенсії в Україні вже за 6 років

В Україні триває щорічне підвищення страхового стажу, необхідного для отримання пенсії за віком. Щороку він зростає на один рік. Цей процес має завершитись у 2028 році. На той час, щоби піти на пенсію, громадянам знадобиться мати 35 років стажу. З такою вимогою майже для половини 60-річних українців пенсія стане недоступною.

Стало відомо, кого залишать без пенсії в Україні вже за 6 років - today.ua

У відомстві омбудсмена Людмили Денисової підрахували, скільки 60-річних українців зможуть претендувати на пенсію у 2028 році.

За цими підрахунками, лише 55% наших співгромадян, які на той час досягнуть пенсійного віку, зможуть вийти на заслужений відпочинок вчасно – у 60 років. Решті ж доведеться або працювати ще кілька років, щоб заробити собі повноцінний стаж для виходу на пенсію, або вони взагалі не отримають її ні в 2028, ні згодом.

При цьому українці, які вийшли на пенсію цього року, повинні мати мінімум 28 років страхового стажу, а наступного року 60-річним знадобиться вже 29 років.

Людмила Денисова вважає, що неофіційне працевлаштування – велике лихо нинішньої України та українців. Держава втрачає величезні гроші, які проходять повз бюджет, а громадяни втрачають право на пенсію та інші соціальні виплати.

За словами омбудсмена, в Україні кожен п’ятий працівник “зайнятий у неформальному секторі праці”. Тому молодішим громадянам, які ще можуть поправити становище, потрібно вже зараз подбати про офіційне працевлаштування, каже Денисова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.