Шкільні медсестри можуть отримувати 13 тисяч гривень зарплати, – Гришина

Медикам в освіті уряд пропонує встановити спеціальні надбавки за престижність праці у розмірі до 500% від окладу для лікарів та до 300% – для середнього медичного персоналу. Так, шкільні медсестри зможуть отримувати зарплату у розмірі 13 тисяч гривень.


Голова підкомітету з питань вищої освіти освітнього комітету ВР Юлія Гришина наголосила, що це відновить справедливість між відомчими медпрацівниками та медпрацівниками, що фінансуються НСЗУ.

За її словами, вчителі будуть заробляти майже вдвічі більше, ніж отримують зараз.

Якщо сьогодні у київській школі медичній сестрі пропонують зарплату у 6 – 7 тисяч гривень, то з наступного року їй повинні будуть надавати щомісячну премію і нараховувати щонайменше 13,5 тисяч гривень,
– заявила вона.

До слова, ще в січні уряд прийняв постанову про медичне обслуговування учнів. Так, кожну школу зобов’язали мати у штаті медичного працівника.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, медичне обслуговування може здійснюватися медиками, які входять до штату школи, або можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров’я про медобслуговування.

Текст публікації Юлії Гришиної:

Актуальна інформація для медиків в освіті! Медикам в освіті Кабмін пропонує встановити спеціальні надбавки за престижність праці у розмірі до 500% від окладу для лікарів та до 300% для середнього медичного персоналу.

Якщо сьогодні у київській школі медичній сестрі пропонують зарплату у 6-7 тисяч гривень, то з наступного року їй повинні будуть надавати щомісячну премію і нараховувати щонайменше 13,5 тисяч гривень.

Тобто справедливість між відомчими медпрацівниками та медпрацівниками, що фінансуються НСЗУ буде відновлена! Щиро дякую за допомогу Віктору Ляшку та Михайлу Радуцькому!

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.