Українців зобов’яжуть платити 18% податку під час купівлі авто чи житла: Гетьманцев розкрив суть ініціативи

В Україні розробляють законопроєкт, згідно з яким громадян можуть зобов’язати виплачувати податок у 18% від купівлі квартири чи автомобіля. Норма стосуватиметься тих українців, які не зможуть пояснити походження коштів.

Українців зобов'яжуть платити 18% податку під час купівлі авто чи житла: Гетьманцев розкрив суть ініціативи

Про таку ініціативу розповів глава Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю виданню Forbes. За його словами, документ розроблять у Міністерстві фінансів України.

Народний депутат пояснив, як це працюватиме. Йдеться про те, що, ящо сума придбаної автівки або нерухомості значно перевищуватиме доходи людини, то податкова надсилатиме їй запит. Якщо пояснити походження коштів не вдасться, то доведеться платити податок.

Як додав Гетманцев, податкова бачитиме покупку в реєстрі та порівнюватиме з доходами.

Політик також додав, що більшість працездатних українців не показує своїх доходів. За минулий рік – це 10 мільйонів осіб.

Зазначимо, в Україні з 2022 року запровадять непрямі методи податкового контролю. В результаті перевірятимуть великі витрати і якщо вони не співпадають із легальними доходами, додатково сплачуватимуть з нього податок, розповів кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський. За його словами, вже зараз податкова має інформацію про залишки коштів на рахунках громадян у банках.

Як повідомляв OBOZREVATEL, з 1 вересня українцям почали нараховувати штрафи за несплату податків на квартиру. Розмір штрафу залежить від того, наскільки сильно було прострочено платіж.

Ті, хто не може заплатити, можуть звернутися до своєї податкової щодо питання розстрочки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...