Тисячі людей вийшли на Майдан

Увечері 1 грудня на Майдан незалежності у Києві прийшли тисячі людей на акцію протесту “Захисти Україну – зупини переворот”.

Мітинг розпочався о 19:00, передає кореспондент Gazeta.ua.

Мітингувальники виступають “проти держперевороту” президента Володимира Зеленського, якого звинувачують в “узурпації влади”.

На підступах до Майдану чергує багато поліції. Правоохоронці працюють у посиленому режимі. Для забезпечення безпеки та порядку залучили понад 3 тис. патрульних і 1,5 тис. військовослужбовців Нацгвардії.

“Закликаємо громадян з розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки, не порушувати закон, дотримуватися публічного порядку, не піддаватися на провокації та дотримуватися заявленого мирного формату проведення акцій”, – повідомила пресслужба поліція Києва.

26 листопада на пресконференції Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про підготовку на 1-2 грудня спроби державного перевороту. У ньому планують брати участь росіяни. Зі слів Зеленського, у перевороті братиме участь олігарх Рінат Ахметов.

Служба безпеки України розслідує провадження за фактом організації окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.