Бустерна доза вакцини проти ковіду: у МОЗ сказали, коли почнеться ревакцинація українців

Ревакцинація проти коронавірусу в Україні буде проводитися на початку 2022 року.

Бустерна доза вакцини проти ковіду: у МОЗ сказали, коли почнеться ревакцинація українців

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю BBC.

Орієнтовно ми очікуємо, що це буде січень-лютий 2022 року. Можливо, і раніше, – сказав він.

Він зазначив, що в Україні вистачає вакцин для проведення ревакцинації.

Міністерство охорони здоров’я уже підписало контракти на поставки на наступний рік. Нам вистачить і для бустерної, і в разі необхідності для повного циклу ревакцинації ще двома дозами, – сказав Ляшко.

Водночас зазначив очільник МОЗ, в Україні наразі є пріоритетом вакцинація чим більше українців двома дозами. А потім вже потрібно говорити про ведення бустерної дози.

Питання, як ми розставляємо пріоритети. Бустер буде в країні. Пріоритети зараз повинні бути розставлені для вакцинації людей, які взагалі не щепилися. Для того, щоб кількість імунізованих людей була більшою, – зазначив він.

Проведення ревакцинації, за його словами, залежить від того, скільки українців отримають повний курс щеплень проти коронавірусу.

Якщо українці масово підуть і зроблять перше щеплення, у нас будуть першим щепленням вакциновані принаймні 60% або двома дозами 50%, я як міністр охорони здоров’я відразу ухвалю рішення і запустимо бустерне вакцинування, – додав він.

Нагадаємо, на початку листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні повернуться до питання бустерної дози або повторного дворазового щеплення від коронавірусу, коли буде подолано позначку в 50% вакцинованого населення країни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.