“Ніколи такого не робіть!”: лікар Комаровський розповів, як не можна заморожувати продукти

Лікар Євген Комаровський у своєму Youtube-блозі розповів про особливості зберігання заморожених продуктів у популярних нині морозильних камерах. Дотримання простих правил у цьому випадку допоможе зберегти корисні властивості продуктів і захистить від багатьох проблем із здоров’ям усю сім’ю. Кілька порад про те, як має відбуватися процес заморожування їжі читайте далі у матеріалі.

"Ніколи такого не робіть!": лікар Комаровський розповів, як не можна заморожувати продукти

1. Найважливішим правилом, за словами Євгена Комаровського, є температура зберігання продуктів, вона не може бути вищою, ніж -18 градусів за Цельсієм. Нижчою – будь ласка, але не вищою.

2.Продукти, що заморожуються, обов’язково мають бути свіжими і придатними до споживання. Деякі господині, помічаючи, що можуть не встигнути використати щось до закінчення терміну придатності, або вже коли бачать, що продукт почав псуватися, вирішують заморозити його, щоб позбутися від бактерій, які вже почали проявлятися. Такого робити категорично не можна! Навіть низька температура не врятує продукт, якщо він вже псується. Ви можете лише зашкодити собі ним.

3. У сучасних морозильних камерах є відділи для заморожування і відділи для зберігання. Їх потрібно використовувати згідно з призначенням. Не можна починати заморожувати продукти поруч із вже замороженими. Це завдасть шкоди обом.

4. Заморожувати страви і продукти потрібно невеликими порціями, щоб задля шматочка м’яса, скажімо, не доводилося розморожувати, а потім заморожувати ще раз 1 кг м’яса. Така помилка скоротить його термін зберігання.

5. Для зберігання продуктів у морозильній камері використовуйте спеціальні щільні пакети, а не звичайні одноразові торбинки. Вони можуть розірватися і сире м’ясо може почати контактувати з сиром, наприклад, що не добре навіть у замороженому стані.

6. Заморожувати можна лише охолоджені страви. Гарячі чи теплі – в жодному разі.

7. Бланшовані продукти будуть зберігатися у замороженому вигляді довше. Скажімо, моркву можна натерти на тертку, занурити її на 30 секунд в окріп, охолодити, а тоді заморозити. Так вона довше буде придатною до споживання.

8. В морозилці, на відміну від холодильника, не повинно бути місця для циркуляції повітря. Тому в відділах морозильної камери не повинно бути порожнього місця. Якщо немає що туди покласти, заморозьте і покладіть лід. Його можна буде використовувати у побуті при травмах, він довше зберігатиме холод у морозилці при екстреному відключенні електроенергії та заповнить простір шухляди.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.