Новий штам коронавірусу “Омікрон” ще гірший, ніж “Дельта”: чому він такий небезпечний?

“Omicron” – саме таку назву отримав новий штам коронавірусу B.1.1.529. Перший випадок, який зафіксували у Південно-Африканській Республіці, стривожив ВООЗ. Зараз новий штам вже підтвердили в Європі – в Великій Британії, Італії та Німеччині.

Окрім того, що штам “Омікрон” вважається ще більш заразним, ніж “Дельта”, у Всесвітньої організації охорони здоров’я є побоювання, що він може бути більш стійким до вакцин, якими щеплюють людей у всьому світі, ніж усі попередні штами. Як повідомляє Sky news, виробники вакцини вже відреагували на це застереження і готові приступити до розробки вдосконаленої вакцини.

Компанії Pfizer і BioNTech планують, що їм може бути достатньо для цього близько 100 днів за умови схвалення регулятора.

Як пише “Укрінформ”, Європейський центр із запобігання та контролю захворювань рекомендують країнам ЄС розглянути можливість ревакцинації осіб від 40 років, щоб захистити найбільш вразливі категорії людей. Потім щепити дорослих віком від 18 років принаймні через шість місяців після завершення першого курсу щеплення для підвищення захисту від інфекції через зниження імунітету. Це потенційно може зменшити передачу вірусу в популяції та запобігти додатковій госпіталізації та летальним випадкам серед хворих.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.