МОЗ готує обмеження для роботи гірськолижних курортів на Новий рік

Для вакцинованих громадян гірськолижні курорти на Новий рік будуть працювати за умови дотримання протиепідемічних правил. Туристам буде потрібен сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або ПЛР-тест.

МОЗ готує обмеження для роботи гірськолижних курортів на Новий рік

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, згідно з постановою №1236, яка регулює карантинні обмеження, у “червоній” зоні заборонена робота підйомників, але до вакцинованих ця заборона не застосовується. МОЗ вже почала спілкуватись з зимовими курортами про режим та спосіб, у який можна забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства.

Кузін зазначив, що на підйомниках складно забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами, тому за пропозицією курортів може бути введена певна верифікація на вході в готель або на пункті прокату спортивного спорядження.

Там турист буде верифікуватися, показувати свої документи про ПЛР-тест або сертифікат, йому на спортивний одяг наклеюють спеціальну наліпку, яка матиме індивідуальний номер і за якою людину можна буде ідентифікувати у випадку спеціальної перевірки. Крім того, буде створена спеціальна база цих номерів, – розповів санлікар.

Також опрацьовується механізм організації роботи курортів, щоб запобігти чергам. Він має бути зручним не лише для туристів, а й для тих, хто здійснює перевірки сертифікатів, зокрема для Національної поліції.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.