Чи потрібно буде щеплюватися від коронавірусу щороку: думка ВООЗ

Глава Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт прокоментував можливість щорічної вакцинації від коронавірусу. На його думку, поки зарано це стверджувати, але такої можливості не можна виключати.

“Буде видно. Тому що ми маємо справу з новою хворобою і новими вакцинами”, – зазначив Хабіхт.

Він підкреслив, що на сьогодні для таких препаратів як, зокрема Sinovac і Sinopharm, необхідно додати третю дозу в первинний курс вакцинації, особливо для тих, у кого низький імунітет або у кого високий ризик захворювання COVID.

“Для них нам потрібна третя доза”, – наголосив Хабіхт.

За його словами, зараз ведеться багато дискусій і досліджень з приводу зниження рівня імунітету.

“Для деяких груп населення, наприклад, медичних працівників, які перебувають на передньому краї боротьби, тих, хто має високий ризик зараження COVID, необхідно зробити додаткову вакцинацію”, – пояснив він.

Глава Бюро ВООЗ в Україні, зазначив, що кожна країна на цей час проводить оцінку ситуації, і ВООЗ пропонує оновлене керівництво щодо подальших вакцинацій.

“Зараз поки ще рано говорити, чи доведеться нам робити це (ревакцинацію – ред.) щороку. Ми сподіваємося, що ні, але ми не можемо виключати та цю можливість”, – резюмував Хабіхт.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор і співзасновник німецької фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін припустив, що ревакцинацію від коронавірусу необхідно буде проводити щороку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.