РОСЛИНИ-ВБИВЦІ: ЩО МИ ТРИМАЄМО В КВАРТИРІ

Кімнатні рослини є хорошою профілактикою депресії. Завдяки їм повітря, яким ми дихаємо, стає чистішим, а окремі види навіть здатні вбивати хвороботворні бактерії і зміцнювати імунітет. Але варто пам’ятати, що не всі квіти в наших горщиках настільки ж нешкідливі, наскільки прекрасні.

Деякі кімнатні рослини можуть представляти серйозну небезпеку для життя і здоров’я мешканців квартири. Наприклад, поїдання кімнатних рослин домашніми вихованцями, або контакт з отруйними листям надмірно цікавих маленьких дітей, може призвести до серйозної інтоксикації, алергії і навіть смерті.

Плющ – вічнозелений чагарник у вигляді ліани, що має довгасті зігнуті стебла. Його листя і ягоди отруйні, і їх потрапляння в організм суворо протипоказано. Під удар дуже часто потрапляють кішки, які вирішують поласувати яскравою і соковитою зеленню.

hedera-variegata-preview

Тріхоцереус – це довгастий кактус з досить великими вигнутими шипами. В період цвітіння на ньому з’являються бутони з сильним запахом. Рослина багата галюциногенами і алкалоїдами, які можуть викликати параліч центральної нервової системи .

trichocereus-1

Молочай – улюблена в народі “міні-пальма”. Її молочний сік і насіння отруйні. Важливо не тільки не допускати проковтування цієї рослини, але і бути обережними при будь-якій роботі з ним, наприклад, при пересадці з горщика в горщик.

molochai-7-treug

Азалія – барвиста рослина, що має насичену зелень і витончені квіти. Незважаючи на всю привабливість, листя отруйне, так як містить глікозид – токсична речовина, здатна викликати отруєння. Рослину не рекомендуються розміщувати в спальні. Ставити азалію потрібно в місця, куди не доберуться діти і домашні улюбленці.

azaliya_pok

Примула – теж дуже яскрава і барвиста рослина, що має квітки з різними відтінками. Через незнання, купившись на витончений зовнішній вигляд, примулу нерідко ставлять в дитячих кімнатах. Але це дуже небезпечно, так як рослина отруйна: в період цвітіння воно виділяє алкалоїди, речовини, які можуть викликати нудоту і запаморочення. Також отруйні складові є в “волосках” листя, якщо доторкнутися до них, можна відчути печіння і свербіж.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-1

Конвалія – ніжна квітка, що володіє захопливим запахом. Але для птахів і тварин, які повірили зовнішній красі, знайомство з ним виявляється смертельним, адже листя і квіти є отруйними. Потрібно грунтовно подумати, чи варто приносити квітку в будинок. І вже якщо це дійсно необхідно, подбати, щоб віна знаходивлася в недосяжності для дітей і тварин.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-2

Глориоза розкішна – ефектна екзотика. Її незвичайні квіти здатні міняти відтінки в період цвітіння. Але зовнішність оманлива – всі частини глоріози містять отруту, яка при потраплянні всередину організму викликає нудоту. В особливих випадках отруйні компоненти можуть порушити роботу нирок і навіть привести до випадіння волосся.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-3

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...