Так «честь чи не. честь»? або як прикарпатський суддя захищає проросійських «прихвостнів»

12 жовтня колегія суддів Івано-Франківського міського суду підтримала позицію захисту Шпіра та постановила повернути обвинувальний акт щодо Шпіра прокурору, який його затвердив, для усунення протягом розумного строку вказаних в ухвалі недоліків.

Що ж це за такий суддя Хоростіль?

Чи не вперше зацікавилось «суперчесним» суддею інтернет-видання вищестоящого суду «МІСТО» («mi100.info»), яке виявило дуже цікаві дані в декларації Хоростіля Р.В.:

А далі ще цікавіше – будинок 168,6 м2

Разом із земельною ділянкою в с. Микитинці Івано-Франківської міськради всього лише за 613,5 (!) тис.грн. Непогано, правда ж?

Так звідки взявся такий «везунчик» на Прикарпатті?

Призначив Хоростіля суддею ще Янукович указом від 24.04.2012 року № 286/2012. Ось звідки така самовпевненість і відчуття безкарності за сприяння в ухилянні від відповідальності прихильників «русского міра».

При цьому, як вказано на ресурсі «sud.if.ua», Хоростіль Р.В. народився 27.09.1984 року в м. Стрий Львівської області. З 2001 по 2006 рік навчався в ЛНУ ім. Франка за спеціальністю «правознавство» та за п’ять (!) років здобув кваліфікацію спеціаліста права. Але цього для майбутнього судді виявилося замало: з 2008 по 2009 рік він продовжив навчання у Львівському державному університеті внутрішніх справ і тільки там йому вдалося нарешті здобути кваліфікацію юриста (диплом магістра).

Ще ось що цікаво. Вища кваліфікаційна комісія суддів України 15.05.2018 року ухвалила рішення № 672/ко-18, яке свідчить: «За результатами кваліфікаційного оцінювання суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Хоростіль Р.В. набрав 769,625 бала, що становить 67 (!) відсотків від суми максимально можливих балів за результатами кваліфікаційного оцінювання всіх критеріїв».

Крім того, у справі № 344/19025/18 (провадження № 1-і/344/26/21) від 05.05.2021 року, заявник зазначає, що суддя Хоростіль Р.В. «не налаштований на об`єктивний та безсторонній розгляд даної справи, а його бездіяльність направлена на затягування судового розгляду, пов`язана із небажанням з`ясувати обставини у справі…».

18 листопада Івано-Франківський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу Івано-Франківського міського суду про повернення обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення блогера Михайла Шпіра у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Колегія суддів апеляційну скаргу прокурора задовольнила, ухвалу Івано-Франківського міського суду про повернення обвинувального акту скасувала та відправила справу на новий судовий розгляд в Івано-Франківський міський суд, повідомили у пресслужбі Івано-Франківського апеляційного суду.

Та, як гадаєте, винесе в подальшому рішення  така особа іменем України?

Джерела:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/100310977

https://reyestr.court.gov.ua/Review/99200618

http://www.sud.if.ua/horostil_r-v/index.html

https://new.vkksu.gov.ua/doc/pro-rezultaty-kvalifikaciynogo-ocinyuvannya-suddi-ivano-frankivskogo-miskogo-sudu-ivano-6

https://dejure.foundation/library/chest-i-nechest-khorostil-ablov

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/286/2012#Text

https://vkursi.pro/vsudi/decision/96761901

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...