Час за парти: в Івано-Франківську скасували дистанційку для 5-11 класів

В Івано-Франківську скасовують дистанційне навчання для учнів 5-11 класів. Деякі школи зможуть працювати офлайн вже з четверга, 18 листопада.

Учні початкових класів у Львові зможуть навчатися з 15 листопада

Водночас це не скасовує вимоги до роботи шкіл без обмежень у “червоній” зоні. Про це на своій сторінці у Facebook написав мер міста Руслан Марцінків.

Як повідомив мер Івано-Франківська, сьогодні, 16 листопада, на оперативній нараді він дава доручення про відновлення навчання в очному форматі вже з понеділка, 22 листопада.

“Вже майже всі працівники провакциновані (а НЕ вакциновані – відсторонені). І щоб за цієї умови, де 100% вакцинованих, 5-11 класи вийшли на навчання”, – повідомив Руслан Марцінків, водночас не назвавши конкретних цифр з щеплення освітян.

Мер зауважив, що “дітям вже давно пора навчатись в очному форматі”. І дола (Деякі школи вже запрацюють з четверга)

“Час за парти”, – додав Руслан Марцінків і поставив смайлик в окулярах.

В Івано-Франківську учні 5-11 класів зможуть повернутися за парти

З 30 жовтня Івано-Франківська область перейшла до “червоної” зони, а це означало, що працювати без обмежень школи можуть лише за умови повної вакцинації (обидві дози) усіх співробітників. Вже з 1 листопада учні 5-11 класів перейшли на дистанційне навчання, 1-4 класи та дитячі садки – продовжували працювати в очному форматі. На 27 жовтня 100% повністю вакциновані були співробітники лише одного навчального закладу.

Як мають працювати школи під час карантину
Для роботи в офлайн-режимі в школах повинен бути вакцинований від коронавірусу певний відсоток співробітників – 80% у “жовтій” та “помаранчевій” (потрібна хоча б одна доза) та 100% у “червоній” (тільки обидві дози). Усі вони повинні мати документи, що підтверджують наявність щеплення проти COVID-19, медичних протипоказань або довідки про те, що перехворіли. Якщо рівень щеплених нижчий – школа повинна переходити на дистанційне навчання. Про це йдеться у постанові Кабміну №1236.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наприкінці вересня повідомив, що навіть за умови необхідного рівня вакцинації серед працівників шкіл можуть відправити на карантин як окремий клас, так і всю школу. Клас – якщо занедужує хтось із учнів. Школу – якщо таких класів буде понад 50%.

Проте місцева влада масово відправляє дітей на дистанційне навчання незалежно від рівня вакцинації вчителів, причому й учнів початкової школи також. А десь школярі на тривалих канікулах, які з одного тижня продовжили до двох чи навіть трьох. Подекуди – і більше.

В уряді наполягають на тому, що школярі мають повернутися до навчання за партами – якщо рівень вакцинації вчителів відповідає вимогам карантинної зони, в якій перебуває регіон. Про це 11 листопада заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наголосивши, що з 8 листопада всі невакциновані працівники шкіл мають бути відсторонені від роботи. З чого випливає, що з цього дня у школах працюють лише вакциновані співробітники.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.