Поліція накидається на базарі на людей, які ходять без маски. Відео

Носіння масок в регіонах, що потрапили в “червону” зону, стало обов’язковим не лише в публічних місцях, але і під час прогулянки в парку або на вулиці. Утім, поліція не планує одразу виписувати штрафи за порушення у розмірі 170 гривень.

Як розповів  заступник директора департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало, правоохоронці, перш за все, сподіваються на свідомість громадян та не планують одразу виписувати штрафи за відсутність маски.

“Поліція не планує штрафувати людей. Навпаки ми розраховуємо на те, що люди проявлятимуть громадянську свідомість. Найкращим аргументом, на жаль, в цьому є невтішна статистика останніх тиждень, яку чує та бачить кожен з нас. Тому ми розраховуємо на те, що люди побережуться і будуть дотримуватися маскового режиму, тим самим убезпечуючи себе й оточення”, — зазначив представник МВС.

Тракало пояснив, що коли правоохоронці бачитимуть людину без маски, вони спершу робитимуть попередження.

“Будемо розмовляти, проведемо профілактичну роз’яснювальну роботу, пояснюватимемо ризики для життя та здоров’я”, — зауважив директор департаменту комунікацій МВС.

Він наголосив, що штраф на місці у розмірі 170 гривень виписуватиметься тільки тоді, коли людина ігноруватиме аргументи правоохоронців та відмовиться вдягати маску.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.