Свіжі дані про тривалість імунітету перехворілих на ковід- лікар Євген Дубровський

Перед тим, як ці дані попадуть на сторінку наукового журналу, пройде багато часу. За цей період дискусії та конфлікти наберуть ще більше обертів. Знову британці паралельно друкують свої неоднозначні звіти, а американці сумлінно виконають ще парочку грандіозних досліджень та додають жирну крапку. Проте, все це не покладе край суперечкам. Оскільки інформація все додається й додається, а від логічних висновків щось не більше. Люди вже так заплуталися, що далі просто нікуди.

Про імунітет зараз сперечаються все сильніше. Який кращий, який довше, надійніше… Хто в щось вірить, хтось на щось сподівається. Проте, краще за все, було б не гадати та не думати, а просто перевіряти при наявності кожного протилежного моменту.

Наразі я не роблю гучних висновків, просто поділюсь тим, що вже встиг самостійно перевірити. А далі буде видно. Як кажу, час покаже.
▪ Отже, ближче до діла.

Із своїх улюблених добровольців, яким я щиро вдячний за таку тривалу участь та підтримку, більша частина вже здала свою кров на чергове лікування. У частині з них, як вам відомо, антитіла зникли (7,3%), у 92,7% антитіла трималися цілий рік.

Троє з щепились, за власними бажаннями, трьома групами з видами вакцин (у кого були антитіла). Інші не щепилися. Зроблено аналіз на визначення рівня антитіл до ядерного білка нуклеокапсиду та спайк-білку. І ось що маємо.

У всіх дослідних антитіла обох різновидів до SARS-CoV-2 на місці. 100%. І це – повні 17 місяців після хвороби❗ (квітень 2020 – жовтень 2021)

Рівень антитіл дуже високий. Практично на межі чутливості тест-систем. Що у тих, хто щепився, що у тих, хто не щепився. Саме цікаве, навіть у тих, у кого антитіл не було (зникли після 8 місяців), вони знову з’явилися, хоча досліджені не щепилися. За всі ці 17 місяців двічі захворіла лише одна людина. Вдруге – практично безсимптомно. Саме ця людина і вакцинувалась згодою, після другого одужання. ВСІ ІНШІ НЕ ХВОРІЛИ.
▪ На що можна звернути увагу?

Впродовж цих 17 місяців у минулому трималися на високому рівні, у частині динамічно змінювалися. То знижувались, то знову зростали. Чому? Відповідь дуже проста – в межах від контакту з хворими. Після таких контактів імунітет реагує на спробу вірусу ще раз потрапити в організм людини та захищається. При потребі, антитіла знову зростають. Цілий у тих, хто вже їх втратив протягом цього року. Рівень імуноглобулінів знову більший, до дуже значних.
Наскільки важливий рівень антитіл наразі важко важко.

Частина дослідників схиляється до думки, що сам по собі рівень антитіл до указу значення не має. Те, що вони присутні, просто каже само по собі, що є нормальний клітинний імунітет. А це саме головне. Проте, нові дослідження розглядаються в цих питаннях і доводять, що не лише один клітинний імунітет важливий. Антитіла теж активно включаються в процес та здатні зв’язувати та блокувати проникнення вірусу в організм.

У своїй групі я бачив і тих, що з високими антитілами, і тих, хто з низькими, й тих, хто після 8 місяців їх втратив. Але станом на 17 місяців всі вони знову з антитілами, так знову і не захворіли в цей період.

До речі, точно так ж картина спостерігається у медпрацівників, які працюють зараз із ковідом. У тих, хто перехворів, антитіла досі присутні (медиків постійно перевіряють). Імуноглобуліни динамічно змінюються, зростаючи до дуже високих титрів.

Тому, на мою власну думку, на даний момент вакцинації перехворілих втрачає свій сенс. По-перше, перехворілі практично не хворіють повторно. По-друге, при необхідності антитіла і так само підіймаються без усіх бустерних доз. Підйом антитіл після вакцинації (у 3-х досліджуваних) демонструє нестількість вакцини, скільки реактивність та гнучкість власного постковідного імунітету.

На останок хочеться раз наголосити всім, хто не сумнівається та переживає: ще імунітет після коду тривалій, міцний та ефективний. Вже не рік, а без малого півтора року, перехворілі здатні успішно втримати оборону при постійних контактах із хворими. Дельта не пробиває захист.
Тому все буде добре. Людство справляється та, рано чи пізно, вся ця епідемія закінчиться.
PS Цей пост присвячений постковідному імунітету та має на мету довести, що перехворіли чудово захищені та не створюють небезпеки відочуючим. Тут НЕ НАПИСАНО, що потрібно навмисно заражатися або не намагатися допомогти людям із групою ризику. Не додумуйте того, чого не сказано.
Будьте всі здорові та бережіть себе й своїх рідних!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.