Що covid хоче нам сказати? Лікар -інфекціоніст. Важливо знати для усіх щоб знизити рівень захворюваності!

«Зелене сонце винайти неважко. Важко вигадати світ, де це буде природно”, – Джон Рональд Руель Толкін


▪️Спостерігаючи за всім, що відбувається, можна зійти з розуму. Давно не було логіки, лише кидки, відчайдушні спроби бодай щось зробити та жорстка ненависть до тих, хто не підпадає на масові маніпуляції.

▪️З точки зору психології багато чого зрозуміло: коли особисто у тебе горе і проблеми, дуже дратує, коли у когось все добре. Це людська природа.
Але ще більше дратує багатьох, коли очевидні речі називають своїми іменами. Але не сказати про них зараз, просто негарно.
Отже, невеличке завдання для тих, хто любить про це думати.

Куба. Таїланд.
▪️Майже цілий рік, коли весь світ був боягузливим від covid, там було тихо і спокійно. Тоді ці країни масово вакцинували. Куба загалом на третьому місці в світі. Таїланд також добре попрацював. І, мабуть, ми після цього розслабилися і впустили туристів. Зараз сильний спалах захворюваності, висока смертність і все як у всіх.
▪️Цей пост не про вакцини. Не поспішайте робити висновки.

Норвегія, Швеція, Ісландія, Данія, Фінляндія.
▪️Спочатку ситуація була як у всіх. Були перші спалахи, десь більші, десь менші. Також країни вакциновані, досить відчутні і… Зараз спалахів немає, майже нульова смертність. Covid перестав бути проблемою.
▪️Відзначає той факт, що після ізоляції в країнах спостерігається зростання захворюваності. Мабуть, від Covid нікому не вдасться. Головне завдання – не допустити високої смертності та тяжких наслідків.

У чому секрет північних (і багатьох інших) країн?
▪️На мою думку, вакцинацію тут краще взагалі не чіпати. Стверджувати, що вакцинація не захищає на 100% від зараження кимось іншим. Це зрозуміли всі. Особливо Сінгапур, Ізраїль, Великобританія і вже згадані Куба та Таїланд. Поговоримо про інше.

Чому скандинави так легко переживають цю епідемію? Що не так на Кубі?
▪️ Я вважаю, що все залежить від мого здоров’я і здоров’я нації загалом.
▪️Я був на Кубі і бачив їх наживо: як викладачі вечорами працюють як музиканти, щоб прогодувати сім’ю, які жахливі житлові умови в Гавані, які там жахливі машини, які отруюють повітря вихлопними газами, як ром і сигари, вирощують і заохочують як гордість і престиж країни. І я бачив багато чого: постійний стрес, невпевненість у завтрашньому дні, важку роботу і бідність…
▪️І все це на тлі райської природи та напрочуд комфортного клімату, який самостійно лікує багато хвороб. Але, як бачимо, перемогти Covid недостатньо…

▪️Про Таїланд розповідати не буду, сам ще не бачив. Однак я допускаю, що карантинні світові події сильно вдарили по економіці туристичної країни і ввели в бідність і так не надто багатих простих людей. Я також чув про гігієну та «здоровий» спосіб життя Таїланду.

▪️На відміну від раю, розташованого в курортних регіонах, грізні скандинави в умовах суворого клімату навчилися думати про своє здоров’я, облаштували своє життя і комфорт так, що бідність і стрес точно не найслабше місце. Безумовно, важливу роль відіграли популяризація здорового способу життя, спорту, профілактика хронічних захворювань.

▪️Можливо, я ще щось не обдумую, можливо, я пропускаю інші важливі речі, які б допомогли пояснити таку відмінну відмінність між порівнянними народами. Туристи, міграція, щільність населення, якість медичної допомоги. Все це, звісно, ​​також слід враховувати.

▪️Але знати, а не чути, хто і чому серйозно хворіє на covid, твердо впевнено – порушення обміну речовин, цукровий діабет, гіпертонія, онкологія та глибокий психологічний стрес – це справжні проблеми сучасності. А не маски на підборідді, немиті руки і відсутність зелених паспортів у країні. Covid доводить це нам з невблаганною ясністю.

▪️ Тим часом, як вони незаконно вбивають наляканих вчителів, вставляють палиці в колеса робочої молоді та звинувачують дітей – алкоголь, жирна їжа та обговорення проблем сусідів залишаються головними «радощами» слов’ян…

▪️ Ми хочемо знизити смертність, хочемо не допустити повторення таких масштабних епідемій. Пора подумати, чи розвивається наш світ у напрямку…

Лікар-інфекціоніст Дубровський

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.