Перевірки ковідних сертифікатів посилять в областях “червоної зони”

В областях України, у яких діє червоний рівень карантину, посилять перевірки ковідних сертифікатів посилять.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Зазначається, що минулого тижня поновлено діяльність робочої групи з метою перевірки виконання регіонами рішення уряду щодо запобігання поширенню коронавірусу. Тож представники Мінрегіону, МОЗ, МВС і Держпродспоживслужби вирушили в регіони для відповідних перевірок.

Під час наради в уряді 1 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Мінекономіки, Держпродспоживслужбі й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у “червоних” зонах епіднебезпеки.

Тим часом у Національній поліції повідомили, що за минулий тиждень з метою виявлення підроблення COVID-документів було проведено 20 обшуків, з них 3 — у медзакладах й 1 — у туристичній агенції. Задокументовано протягом тижня незаконну діяльність трьох лікарів, вилучено 170 міжнародних свідоцтв про вакцинацію й заблоковано два Telegram-канали. Моніторингом також виявлено незаконну діяльність понад 60 посередників і 20 медичних працівників, що представляють 13 медичних закладів, та 40 вебресурсів.

Також за минулий тиждень розпочато понад 90 кримінальних проваджень за фактом підроблення COVID-документів, 55 проваджень — за матеріалами Держприкордонслужби. Загалом розпочато 1065 кримінальних проваджень, з яких 80 щодо працівників медичних закладів і 35 — щодо працівників туристичних агенцій.

Нагадаємо, сьогодні в Україні червоний рівень карантину діє вже у 15 областях. У цих регіонах заборони стосуються здебільшого невакцинованих мешканців.

Що заборонено у “червоній” зоні:
робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень на винос,
робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.
Вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.