Кулеба розповів, чи чекати тотального закриття кордонів через погіршення ситуації з COVID-19

В українців можуть виникнути труднощі з в’їздом до європейських країн, якщо Євросоюз вилучить нашу державу із “зеленого” списку через ситуацію з коронавірусом. Але про тотальне закриття кордонів, ймовірно, не йтиметься.

Коронавірус у світі

Мандрівникам порадили ретельно вивчити умови їхнього перетину, плануючи поїздки. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 20 жовтня, що транслювався на Facebook-сторінці МЗС.

За його словами, остаточні рішення щодо обмежень чи закриття кордонів ухвалюватимуть у кожній конкретній країні ЄС на національному рівні.

“Поки ми в “зеленому” списку. Але досвід деяких наших сусідів, які у попередні тижні були вилучені з нього, демонструє, що не варто очікувати тотального закриття кордонів”, – пояснив глава МЗС.

Він наголосив, що міністерство “тримає руку на пульсі” задля того, щоб у нинішніх умовах пандемії COVID-19 коло держав для подорожей залишалося максимально широким і надалі розширювалося.

“Ми застосовуватимемо всі інструменти, щоб залишити відкритими для українців максимальну кількість країн”, – запевнив Кулеба.

Нагадаємо: журналіст Рікард Джозвяк заявив, що до 24 жовтня ЄС може прибрати Україну зі списку “зелених” країн, де фіксують низький рівень розповсюдження COVID-19. До такого входять ті держави, для громадян яких Євросоюз рекомендує не вводити обмеження на в’їзд.

У МЗС наголосили, що вилучення зі списку безпечних держав щодо коронавірусу не скасовує безвіз між Україною та країнами ЄС. Таке рішення може призвести тільки до тимчасових обмежень на турпоїздки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.