Лікарі таки отримуватимуть зарплату від 20 000 грн: в Україні зростуть зарплати медиків

Українці вже звикли до обіцяних зростань зарплати т.з. “бюджетників”, але, як правило, це зростання було настільки мізерним, що мало його його відчував на практиці. Зараз же міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зробив серйозну заяву, що зарплати медиків таки зростуть і то суттєво.

За словами міністра, з 1 січня 2022 року мінімальний рівень заробітної плати лікарів становитиме 20 тисяч гривень на місяць, для медсестер – 13 500 грн – це базовий рівень, від якого будуть нараховуватися всі інші надбавки, які повинні бути в медичних працівників. Для цього, як він повідомив “Радіо “Свобода”, в програму медичних гарантій, тобто, кошти, які лікарні отримують з держскарбниці, збільшили на 33,8 млрд грн.

Зараз лікарі отримують, в середньому, від 10 тис. грн. на місяць, медсестри – від 6 тис.грн. на місяць. Справді більші заробітні плати, враховуючи надбавки, є лише у лікарів, які працюють з хворими на коронавірус.

За словами Віктора Ляшка, витрати на збільшену заробітну плату медиків вже закладені у державний бюджет наступного року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.